en|gr

Συστατικά

ΑΛΟΗ
Η αλόη είναι ευρέως γνωστή για τις ενυδατικές και επουλωτικές της ιδιότητες. Η αντιφλεγμονώδης δράση της καταπραϋνει και βοηθά στην επούλωση καψιμάτων και πληγών. Λέγεται ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα όφειλε το μυστικό της ομορφιάς της στη γέλη (gel) αλόης.
 
ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα πρώτα έλαια που χρησιμοποιήθηκαν από τα αρχαία χρόνια για καλλυντική χρήση. Έχει θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητες και βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Ιδανικό για μασάζ.
 
ΑΡΝΙΚΑ
Η αρνίκα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την περιποίηση κοψιμάτων, πληγών και τραυμάτων. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος καταπραΰνοντας τους κουρασμένους μύες.
 
ΒΑΜΒΑΚΙ
Το βαμβάκι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνη Β. Έχει περιποιητικές, αντι-φλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Είναι ιδανικό για τη φροντίδα των μαλλιών καθώς ενυδατώνει, μαλακώνει και κάνει ευκολοχτένιστα τα μαλλιά.
 
ΒΕΡΙΚΟΚΟ
Το έλαιο βερίκοκου είναι ένα πολύτιμο λάδι με ιδιαίτερα ενυδατικές και μαλακτικές για την επιδερμίδα ιδιότητες. Απορροφάται εύκολα αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή, ελαστική και ενυδατωμένη. Ο χυμός του βερίκοκου εθεωρείτο το «Νέκταρ» των Ολύμπιων Θεών.
 
ΓΕΡΑΝΙ
Το αιθέριο έλαιο γερανιού είναι ένα από τα πιο πολύτιμα έλαια και βοηθά στην εξισορρόπηση νου και συναισθημάτων. Βοηθά στον έλεγχο της έκκρισης σμήγματος από το δέρμα, στη σύσφιξη της επιδερμίδας και στην επούλωση των τραυμάτων. Διαθέτει ευχάριστο χαρακτηριστικό άρωμα.
 
ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Τα φυσικά προβιοτικά από γιαούρτι συμβάλλουν στην καλύτερη αναπνοή του δέρματος και την αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου.
 
ΓΛΥΚΥΡΙΖΑ (ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ)
Η γλυκύριζα είναι παραδοσιακό συστατικό της φυτοθεραπευτικής Αγιουρβέδα και έχει αντι-φλεγμονώδεις, αντισηπτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.
 
ΕΛΙΑ
Το δέντρο της ελιάς φύεται στις χώρες της Μεσογείου και το λάδι ελιάς χρησιμοποιείται για πάρα πολλά χρόνια για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το λάδι και τα φύλλα χρησιμοποιούνταν στην παρασκευή μιας κρέμας για τους αθλητές στην Αρχαία Ελλάδα. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες. Έχει αντι-οξειδωτικές, ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες. Έχει ιδιαίτερα μαλακτική, καταπραϋντική και αναζωογονητική δράση στο ευαίσθητο δέρμα. Τα φύλλα της ελιάς έχουν αντι-φλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
 
ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ
Το έλαιο ευκαλύπτου έχει αναλγητικές και αντι-βακτηριδιακές ιδιότητες ως επίσης και δροσιστική και αποσμητική δράση. Περιέχει ευκαλυπτόλη η οποία βοηθά στην νοητική συγκέντρωση και στην καταπολέμηση αναπνευστικών προβλημάτων όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχας, λαιμός κλπ
 
ΚΑΚΑΟ
Το εκχύλισμα από κακάο περιέχει ουσίες που ενισχύουν την καλή διάθεση, αντι-οξειδωτικές πολυφαινόλες και θεοβρωμίνη. Προκαλεί αισθήματα φυσικής έλξης, ευτυχίας και ευφορίας και συμβάλλει στην απώλεια βάρους διαμέσου της λιπολυτικής και αποτοξινωτικής δράσης της θεοβρωμίνης. Το βούτυρο από κακάο διαθέτει ενυδατικές, θρεπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.
 
ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ
Η καλέντουλα έχει καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητες, οι οποίες την καθιστούν ιδανική για την περιποίηση της ερεθισμένης ή ευαίσθητης επιδερμίδας. Διαθέτει επίσης ενυδατική και μαλακτική δράση.
 
ΚΑΡΟΤΟ
Το καρότο περιέχει β-καροτένιο, αντι-οξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες Α & Ε. Βοηθά στην αναδόμηση των κυττάρων του δέρματος και προσφέρει αυξημένη προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.
 
ΚΕΔΡΟΣ
Ο κέδρος είναι πλούσιος σε φλαβονοειδή και έχει αντι-βακτηριδιακή και αντι-φλεγμονώδη δράση. Το λάδι από ξύλο κέδρου καταπραΰνει και εξισορροπεί, βοηθά στην αποσυμφόρηση του αναπνευστικού συστήματος, ανακουφίζει από τον κνησμό ενώ βρίσκει επίσης εφαρμογή στην καταπολέμηση της ακμής και της λιπαρότητας της επιδερμίδας.
 
ΛΕΒΑΝΤΑ
Η λεβάντα είναι ευρέως γνωστή για τις χαλαρωτικές και καταπραϋντικές της ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας απομακρύνει την ένταση, καταπολεμά τον πονοκέφαλο και την αϋπνία. Στο δέρμα έχει τονωτικό και αναζωογονητικό αποτέλεσμα ενώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, το λιπαρό δέρμα, τα καψίματα και τα τραύματα.
 
ΛΕΜΟΝΙ
Το λεμόνι έχει ευρέως γνωστές κοσμητικές ιδιότητες. Αναζωογονεί και τονώνει το δέρμα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και οξέα φρούτων και είναι ιδανικό για την περιποίηση του λιπαρού δέρματος και των λιπαρών μαλλιών.
 
ΛΕΥΚΟ ΤΣΑΙ
Το λευκό τσάι έχει υψηλό περιεχόμενο σε πολυφαινόλες και ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Τονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα ενώ στα μαλλιά προσδίδει λάμψη και δύναμη.
 
ΜΕΛΙ
Το μέλι είναι πλούσιο σε σάκχαρα, ορυκτά στοιχεία και βιταμίνες και θεωρείται φυσικό ενυδατικό: ελκύει και κατακρατεί υγρασία στο δέρμα. Έχει μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες ενώ αυξάνει και την όρεξη.
 
ΣΤΑΦΥΛΙ
Το σταφύλι διαθέτει ισχυρές αντι-οξειδωτικές, αντι-φλεγμονώδεις και θρεπτικές ιδιότητες. Τα κουκούτσια από σταφύλι περιέχουν προκυανιδίνες και φυσικές τοκοφερόλες που προστατεύουν το χρώμα των μαλλιών.
 
ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις αντι-φλεγμονώδεις, τονωτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες σε όλες τις φυτο-θεραπείες της Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Αγιουρβέδα. Ενισχύει την μικροκυκλοφορία στο δέρμα αλλά και το τριχωτό της κεφαλής για φρεσκάδα και τόνωση.
 
ΤΖΟΤΖΟΜΠΑ
Η τζοτζόμπα είναι πλούσια σε πρωτεϊνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και διαθέτει ενυδατικές, καταπραϋντικές και θρεπτικές ιδιότητες. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα ενώ στα μαλλιά προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και λάμψη.
 
ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ
Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε αμινοξέα, πρωτεϊνες και βιταμίνες. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, ρυθμίζει τη λιπαρότητα του δέρματος και δρα τονωτικά στο τριχωτό της κεφαλής εμποδίζοντας την τριχόπτωση.
 
ΥΛΑΝΓΚ-ΥΛΑΝΓΚ
Το αιθέριο έλαιο υλάνγκ-υλάνγκ ηρεμεί και καταπολεμά το stress προσδίδοντας αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Επίσης έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Στην επιδερμίδα έχει καταπραϋντική και εξισορροπητική δράση.
 
ΧΑΜΟΜΗΛΙ
Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές, αντι-φλεγμονώδεις και ηρεμιστικές του ιδιότητες. Φροντίζει, μαλακώνει, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα. Επίσης ενισχύει την αναδόμηση των κυττάρων του δέρματος. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για να προσδώσει ξανθές ανταύγειες στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά.